Handgemaakte sieraden & accessoires

Beadlve CromwellCreations

 

Even voorstellen 

Ik heb altijd al interesse gehad in het werken met kralen. Als kind ben ik begonnen met oorbellen maken van geregen kleine kraaltjes.

Met het sieraden maken, ben ik nooit meer gestopt!  Daarnaast heb ik 14 jaar gewerkt als activiteitenbegeleidster en werkbegeleidster op een kunstatelier voor volwassenen met een verstandelijke beperking. Daar is mijn passie voor kunstnijverheiverder gegroeid! 

Ik heb een creatief coach traject gevolgd bij de Klinker in Nieuwleusden. Vanaf dat moment heb ik mijn interesse voor volkskunst aangeboord.   

 

Liefde voor cultuur en volkskunst  is in mijn creaties duidelijk terug te vinden!

Invloeden vanuit mijn eigen roots ( Nederland, Suriname, Ghana, India en Engeland) zult u in het bijzonder tegenkomen. Maar eigenlijk ben ik gecharmeerd van de creatieve en/of kunstzinnige uitingen van alle oorspronkelijke inheemse volkeren (kralenwerk van Indianen stammen en diverse Afrikaanse stammen, bijzondere schilderingen van de Aboriginals, kleurige werk van de inheemse Mexicanen, enz, enz. ).

Gebruikte materialen

Ik maak sieraden en accessoires van diverse materialen. 

Van glaskralen, zwarovski, parels, metaal, half edelstenen,  enz. 

Ik werk graag met authentieke materialen,

passend bij wat van oudsher werd gebruikt binnen een bepaalde cultuur, land of streek. 

Mijn sieraden maak ik naar eigen inzicht en ontwerp, met kwalitatief hoogwaardige materialen. 

Daarmee heeft u dus altijd een uniek sieraad !

 

Ambachten en technieken

Ik heb respect en interesse voor ambachten. In het maken van mijn sieraden pas ik daarom graag verschillende technieken toe, waarvan enkele al eeuwenoud!

Het blijft mij intrigeren dat het toepassen van deze oude technieken altijd al door de mens is ingezet om zichzelf en zijn/haar omgeving op te sieren.

 

 

Veel kijk en leesplezier!

Ik hoop dat u zult genieten van het bekijken en dragen van de sieraden die ik hier laat zien!

 

Mathilde Cromwell

Beadlve CromwellCreations